Рецепти кава зі спеціями — кава з прянощами, корицею, кардамоном

…і ми часник, сіль і м’яту не будемо вважати спеціями для кави?

Спеції

Кавові спеції – це насіння, плоди, кора, які використовуються для ароматизації або фарбування кави. А є ще трави – їх так і називають, про них як-небудь пізніше, сьогодні про спеції. І є ще добавки – про них тут. А сьогодні про спеції.

Не будемо ходити навколо до близько.

Кава зі спеціями по-марокканські

Приготування у Френч-пресі – детально техніку дивитися тут.

Інгредієнти:
  • 4 чашки води.
  • 30 г свіжообсмаженої свіжомеленої кави (5 чайних ложок з гіркою), арабіка темного обсмаження, помел.
  • 1/4 чайної ложки свіжомеленої кориці.
  • 1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю.
  • 1/4 чайної ложки меленого імбиру.
  • 1/8 чайної ложки свіжомелених насіння зеленого кардамону.
  • 1/8 чайної ложки свіжомеленої гвоздики.

Приготування:
  • добре перемішати мелену каву зі спеціями;
  • прогріти чашки, френч-прес і поршень гарячою водою;
  • суху суміш засипати каву зі спеціями у френч-прес;
  • залити суміш гарячою водою, розмішати;
  • долити гарячу воду до запланованого обсягу;
  • закрити кришкою френч-прес;
  • опустити поршень до рівня кави;
  • почекати 4 хвилини;
  • обережно опускаючи поршень, притиснути каву до нижньої частини;
  • розлити каву по чашках;
  • додати підігріте молоко і цукор за смаком.

Подавати відразу або перелити в кавник, інакше кава стане гірким.

У спеціях рецепт – швидше відправна точка, а індивідуальна настройка кави полягає у регулюванні зазначених пропорцій у відповідності зі своїми вподобаннями.

Ми спеціально почали з самого насиченого у спеціях кави, хоча використання тільки одного кардамону дає відразу три національних напою арабських країн.

Рецепты кофе со специями — кофе с пряностями, корицей, кардамоном

Спеції завжди додавалися в каву протягом багатьох років. Вони підкреслюють солодкі аромати, і кожен день ними можна по-різному ароматизувати кави. Ключовим фактором є використання свіжих високоякісних спецій. Їх використовують люди, які вирішили відмовитися від цукру, і в той же час спеції дозволяють створювати ароматизовані цукру.

Кардамон

Популярна спеція для кави на Близькому Сході, вважається потужним антиоксидантом, антибактеріальним засобом, покращує кровообіг в організмі, допомагає контролювати рівень холестерину, лікує стоматологічні захворювання і інфекції. Має репутацію засобу, який допомагає в рішенні чоловічих нефінансових проблем. Кардамон іноді подрібнюють з кавовими зернами і заварюють разом з кавою. Крім того, його додають в каву після першого кипіння. Починати рекомендується з одного подрібненого стручка на чашку кави при будь-якому способі заварювання і шукати свій смак.

Кориця

Хороший спосіб максимізувати смак кави без додавання зайвих калорій. Відмінний антиоксидант, хороші антивірусні та антибактеріальні властивості, зміцнює імунну систему, містить корисні мікроелементи. корисна для серця. Для кави використовуйте тільки Цейлонскую, або, як її іноді називають, справжню корицю. До китайської та інших видів кориці є питання.

Можна розмішати ½ чайної ложки кориці в чашці. Додавання кориці в каву не є чимось новим, але те, як ви це зробите, може мати величезне значення. Є думка. що паличка кориці у чашці кави – не кращий спосіб привнести аромат. Можна спробувати перемолоти цілі палички кориці разом з кавовими зернами, або змішати мелену корицю з меленою кавою безпосередньо перед заварюванням.

Імбир

Хороший антиоксидант і протизапальний засіб, допомагає травленню, знижує рівень холестерину і допомагає від болів в м’язах.
Додається прямо в чашку кави, до 1 чайної ложки. Він добре поєднується з темного обсмаження кави, надає йому свіжий смак, який одночасно освіжає і заспокоює.

Гвоздика

Це солодко, ароматно і дуже сильно. Використовувати обережно, щоб не «перевернути» напій. Аромат зустрічається у багатьох розкішних сигаретних брендів, і може «включити лампочку» в голові курця. Гвоздика є антиоксидантом, антимікробну, противірусну, антигельмінтною, протизапальним засобом, підвищує тестостерон і є афродизіаком. Подрібнити разом з кавовими зернами або посипати їх безпосередньо перед заварюванням.

Чорний перець

Спеція, ефективна при застуді і хворобливому стані. При приготуванні кави по-турецьки після першого підйому піни додати 1/8 меленого чорного перцю, перемішати, нагріти до другого підйому, не забудьте про цукор, готово.

Рецепты кофе со специями — кофе с пряностями, корицей, кардамоном

Ваніль

Про її властивості тут – якщо ви любите смак вершків для кави, але не любите цукор і жир, спробуйте ванільний екстракт або ванільні стручки, щоб отримати приємний смак. Додайте кілька крапель чистого екстракту в готову каву або змішайте подрібнений ванільний стручок з меленою кавою перед заваркою. Хороший результат дає зберігання в герметичній ємності кави в зернах і подрібнених стручків ванілі. Вельми поширений ароматизатор ванілі – не спеція, він не порівнянний за якостями з ваніллю і екстрактом ванілі.

Шафран

Кава це солодкий аромат меду з трав’янистими нотками, додає світиться жовто-помаранчевий колір в напій. Одна з найдорожчих спецій. Замінники шафрану – сафлор він же «португальська шафран» і куркума. Широко використовувався в народній медицині. Багатий вітамінами групи В і мікроелементами.

Рецепт кави з шафраном і корицею для 1 чашки кави по-турецьки

Інгредієнти:
  • 7 г меленої кави;
  • 1 чайна ложка меленої кориці;
  • 1/8 чайної ложки розтертого шафрану;
  • цукор за смаком.

Приготування:
  • змішати каву, корицю і шафран;
  • покласти в турку цукор, прогріти його;
  • додати суміш кави і спецій, залити холодною водою, розмішати;
  • готувати як звичайний кави по-турецьки з трьома підйомами піни.

Аніс зелений

Докладно ми писали тут, дезинифицирующее, жарознижувальний засіб, що покращує травлення і зміцнює імунну систему. Добре використовується в парі з кардамоном, у тому числі для поліпшення смаку кави низької якості, зерна в цілому і молотом вигляді.

Спеції, при зверненні з якими необхідно дотримуватися граничну обережність, рецепти з ними ми не розглядаємо.

Горіх мускатний

Має ряд небезпечних властивостей та категоричних протипоказань

Аніс зірчастий

Мали місце випадки засмічення його практично неразличимым візуально токсичним Анісом японським.

Рецепты кофе со специями — кофе с пряностями, корицей, кардамоном

Помел спецій

Млин для спецій – серйозне питання, хоча іноді зустрічалася і іронія з цього приводу – є, мовляв, причина придбати ще один девайс, не дуже потрібний. Ну так, для спецій потрібна окрема млин, ми в цьому впевнені. Це може бути маленька ротаційна кавомолка з низько розташованими ножами, оскільки зустрічаються досить дрібні спеції. Її не використовують для кавових зерен, т. к. їх олії будуть впливати на аромат спецій. Взагалі, необхідно видаляти будь-які залишки спецій попередніх помолів. Ножі та контейнер для зерен добре протирають після помолу, контейнер зберігається відкритим для вивітрювання всіх залишкових масел.

Охолоджувати спеції перед подрібненням – помел буде якісніше. Використовувати переривчастий режим помелу –ножі швидко нагріваються і можуть зменшити аромат спецій.

Зберігання мелених спецій – у герметичних посудинах, без впливу тепла і світла. Строки зберігання кожного виду різні, проте чим довше, тим менше ароматними вони будуть.

Свіжомелені спеції + свіжозмелена кава – навіть це можна зіпсувати невмілим приготуванням. Так що давайте будемо уважні і дбайливі по відношенню до кожної деталі.

Рецепты кофе со специями — кофе с пряностями, корицей, кардамоном

Попередження

Нагадуємо, що це перерахування корисних властивостей спецій є загальною інформацією, яка жодним чином не замінює кваліфіковане медичне думку. Завжди консультуйтеся зі спеціалістом або вашим власним лікарем для отримання додаткової інформації.

#кави
#рецепт