Кава по-французьки – особливість напою, рецепти

Для французів «кава» – це, насамперед, еспресо. Якщо в якому-небудь кафе у Франції ви попросіть подати каву, то без будь-яких навідних питань («яку саме?») отримайте еспресо.

На основі еспрессо робляться кілька видів кави, в тому числі «по-французьки» (café français) і ряд інших, рецепти яких будуть розглянуті нижче.

Як приготувати каву по-французьки?

За назвою café français ховається еспресо і коньяк, що не дивно: адже батьківщиною останнього є саме Франція. Крім того, потрібно зовсім небагато солі, буквально на кінчику ножа.

Рецепт кави по-французьки простий:

  • 1. Зробіть еспресо або зваріть каву будь-яким звичним чином. Якщо ви використовуєте турку, то сіль потрібно покласти разом з меленими зернами, на початковому етапі. В інших випадках додайте сіль у вже готову каву, але не більше, ніж на кінчику ножа.
  • 2. Підігрійте чашку гарячої водою або будь-яким іншим чином.
  • 3. У чашку налийте трохи коньяку.
  • 4. Додайте до коньяку кави.
  • 5. Кава по-французьки готовий.
  • Коньяку в цьому рецепті не повинно бути багато. Його додають символічно, наливаючи кілька крапель, 3-5 мл, на дно чашки.

    Французька кава – типовий дижестив. Його п’ють після їжі з шоколадом, фруктами або випічкою.

    Якщо в цьому рецепті коньяк замінити на амаретто, то можна отримати італійську каву (café italien), не менш поширений у Франції.

    Ще рецепти

    Незважаючи на те, що кава в рецепті, розглянутому вище, називається французьким, він не є самим популярним у жителів Франції. Частіше вони звертаються до більш повсякденним варіантами.

    Кофе по-французски - особенность напитка, рецепты

    Café noisette

    У французів є кілька варіантів кави з молоком. Café noisette – один з них. Для його приготування потрібно зварити еспресо і капнути в нього трохи вершків, від чого кави придбає горіховий колір.

    Café crème

    Кава-крем – це кава зі збитими вершками у співвідношенні 1:1. Готується він за наступним рецептом:

  • 1. Зваріть каву звичним чином.
  • 2. Збийте вершки з цукром, додавши трохи ванілі.
  • 3. У високу склянку з прозорого скла налийте каву, зверху викладіть збиті вершки.
  • Цей напій, так само як і еспрессо, подається зі склянкою води.

    Café chateau

    Спробуйте несподіваний вибух французького смаку кави з нотками вишні і алкоголю, вершкового масла і трохи солодкого. Це кава-шато, яке цілком може скласти конкуренцію варіанту з коньяком. Рецепт для його приготування:

  • 1. Зробіть еспресо.
  • 2. Додайте в чашку з кавою кілька крапель вишневого лікеру.
  • 3. Збийте вершки і додайте їх в чашку.
  • Спробувавши кожен з наведених вище рецептів, ви розширите власні пізнання в кавовій сфері і станете бариста у себе вдома.

    #кави
    #рецепт