Кава американо та особливості його приготування

Кофе американо и особенности его приготовленияКава Американо або Регулярно, або Американський кава – напій, який виходить шляхом змішування еспрессо з водою. Зараз він стає все більш популярним і розповсюдженим по всьому світу. Назву він отримав, бо був дуже популярний в Північній Америці. З’явився він завдяки бажанням американців вести здоровий спосіб життя. Вважається, що в цей кави входить менше кофеїну, але це дуже спірне питання.

Також є й інша версія його походження: під час Другої Світової війни американські солдати намагалися зробити такий кави, який вони весь час пили у себе на батьківщині. Так і вийшов американський кави.

Зміст:

  • Особливості американсько
  • Способи приготування американсько
  • Як подавати американсько
  • Неправильне приготування американського кави
  • Коли пити американсько
  • Відео рада

Кофе американо и особенности его приготовления

Особливості американсько

Але, ця кава люблять ще й за його смак, менш міцний і насичений, ніж звичайний класичний еспресо. Його аромат залишається незмінним, але смак стає дуже тонким і менш гірким.

До речі, багатьом жінкам буде цікаво, що його калорійність дуже близька до нуля. Це пояснюється тим, що в його склад входить тільки вода і кавові зерна, які майже не містять калорій. Але, справа йде зовсім по-іншому, якщо ви віддаєте перевагу вживати його разом з цукром. В даному випадку, калорійність буде залежати тільки від його кількості.

Замість цукру в американо можна сміливо додавати мед. Також він добре поєднується з м’ятними і карамельними сиропами, вершками і молоком. Це жодним чином не зіпсує смак, а тільки зробить його ніжніші і багатше. Як і в еспресо, американо можна додавати алкоголь і всілякі спеції. Єдине, з чим не поєднується кави, це кисломолочні продукти, зокрема кефір.

Готується цей напій з однієї або двох порцій кави еспрессо, який розбавляється 30-450 мл окропу. Але, найчастіше розбавляють 1:1. Приготувати його дуже просто: спочатку робимо еспресо, потім розбавляємо потрібною кількістю гарячої води. Води ми додаємо стільки, скільки хочеться. Все залежить від нашого настрою і смакових уподобань.

Існують любителі і холодного американо. В даному випадку ми не додаємо гарячу, а холодну або крижану воду.

При приготуванні цього чудового напою потрібно враховувати наступні правила: не можна варити каву в кавомашині довше 25 секунд; воду додавати 92 градусів; на 100-120 мл води потрібно брати 14-16 грам кави. Якщо протримати його в кавомашині довше, то значно псується справжній смак кави. Він стає більш гіркий, з присмаком горілого. Також в ньому збільшується вміст шкідливих канцерогенів і смол, що шкодить нашому здоров’ю.

Способи приготування американсько

Американо можна приготувати двома способами: шведський і італійський. Суть першого полягає в тому, що ми зберігаємо пінку на еспресо. Для цього в чашку потрібно спочатку налити воду. Потім тонким струменем доливаємо еспресо. Таким чином, у нас з’являється світла пінка, яка надає напою більш ніжний і вишуканий смак. Варто звернути особливу увагу на колір пінки: якщо в ній є білі плями, то в приготованому кави дуже багато кофеїну.

Згідно з італійським способом, готовий еспресо розбавляється водою. Але, в цьому випадку вся піна руйнується і залишається гіркуватий присмак. Більше ні за якими критеріями смакові якості не відрізняються.

Як подавати американсько

Пропонуючи гостям американо, можна дати їм можливість регулювати його фортеця самим. В даному випадку потрібно окремо принести каву у великій чашці і кавник з гарячою водою. Кавові гурмани зможуть зробити для себе ідеальний кави, додавши в нього від 30 до 450 мл. Це вважається не тільки правильним, а й самої безпечної подачею.

Рецепт американо, при якому ми розбавляємо водою міцний еспрессо, відрізняється меншим вмістом кофеїну в порівнянні з приготуванням в крапельної кавоварки. Тому, людям, яким протипоказаний кофеїн, бажано готувати американо європейськими способами.
Кофе американо и особенности его приготовления

Приготування американо будинку

Для приготування цього напою нам будуть потрібні наступні інгредієнти: 7-9 грам кави і 125 мл гарячої води.

Беремо середню або велику кавову чашку. Еспресо варимо в кавомашині, потім наливаємо в чашку 30 мл, вимикаємо апарат і розбавляємо водою. Все гранично просто, божественний напій готовий!

При відсутності еспресо-машини, можна використовувати і краплинну кавоварку, яка працює наступним чином: гаряча вода повільно капає на воронку з фільтром, в яку ми попередньо поклали мелену каву. Готувати каву потрібно при температурі 85 градусів. Найчастіше використовують арабіку, так як саме вона надає гарний аромат. До речі, цей американо вважається оригінальним.

Неправильне приготування американського кави

На жаль, у вітчизняних барах і кав’ярнях замість цього американо подають кавовий напій, приготований за рахунок збільшення часу варіння кави в кавомашині. Якщо його протримали не 25, а 40-50 секунд, то такий кава стає не тільки шкідливим для організму, але і не дуже смачним.

Порожній смак з сильним кислим присмаком теж є ознаками того, що кава зварена неякісно. Не повинно бути білих плям на пінці.

Коли пити американсько

Кава американо – такий універсальний напій, який відмінно підходить і для розпивання з друзями, і поодинці. Це – ідеальний інгредієнт для гарного тихого вечора. Його краще пити під час їжі або після неї, а також тоді, коли хочеться подовше посидіти за чашечкою смачного ароматного напою. Існує міф, що не можна пити каву на ніч. Насправді, через 20-30 хвилин, ви вже будете спокійно спати. Чай в цьому випадку набагато підступніший, так як його дія триває близько 2 годин.

До речі, психологи рекомендують пити таку каву на перших побаченнях, так як його температура і смак особливим чином діють на наше уявлення про людину. Проведений час за чашкою кави залишає тепле настрій та приємні враження. І ще, доведений той факт, що кава допомагає розслабитися і заспокоїтися, що украй корисно для скромних молодих людей.