Еспресо класу speciality за 5 грн. Правда чи вигадка?

Правда чи вигадка?

Стрімко розвивається тенденція переходу ресторанів до кави класу speciality. Раніше, років 5 тому, було прийнято використовувати темну італійську обжарку, але сьогодні кафе і ресторани стрімко переходять на середньо-світлу. Люди навчилися розуміти, що каву не обов’язково повинен бути гірким, щоб його доводилося доповнювати цукром і молоком. Кав’ярні третьої хвилі показали, що збалансований смак американо без молока і цукру можна домогтися якісним зерном більш світлою обжарювання.

Але як бути, коли порція смачної кави в середньому коштує близько 30 грн?

Візьмемо моносорти арабіки вищої категорії, наприклад Kenya AA – 618 грн / кг, для стандартної порції кави потрібно 7 грамів зерен – 142 порції з 1 кг. В результаті, ми отримуємо порцію чорної кави всього за 4,35 грн, непогана економія.

Як бачимо, кава класу speciality може бути доступним пересічному українцю, але не в ресторані, а звареним будинку.

Эспрессо класса speciality за 5 грн. Правда или вымысел?

#кави
#моносорт